fbpx

ЛОР-питання, ЛОР-відповіді

Якщо вам потрібно швидко отримати пораду лікаря в питаннях лікування та профілактики хвороб вуха, носа, глотки або гортані, подивіться наші відео-уроки. Тут ви знайдете, як перевірені багаторічним досвідом рекомендації, так і найсучасніші методи лікування. Клас «ЛОР-питання, ЛОР-відповіді» – справжня знахідка для пацієнтів з ЛОР-захворюваннями. Адже гостра необхідність отримати консультацію лікаря може виникнути в самий непідходящий момент, коли можливості поїхати в лікарню тут і зараз не буде.

ЛОР-захворювання можуть виникнути через:

✔ сильного загального або місцевого переохолодження організму;
✔ дефіциту вітамінів;
✔ частих стресів;
✔ холодної їжі або напоїв;
✔ зараження від іншої людини.

Досить часто больове відчуття в області вуха, носа або гортані може виступати не як самостійне захворювання, а як перший симптом іншої хвороби.

У яких випадках варто записатися на консультацію до отоларинголога:

✔ виділення з вух або носа;
✔ ускладнене дихання;
✔ зниження слуху і нюху;
✔ больові відчуття у вухах;
✔ дискомфорт під час ковтання;
✔ прояви інтоксикації;
✔ запалення лімфатичних вузлів;
✔ постійне хропіння;
✔ поява нальоту на органах.

До найпоширеніших хвороб вуха відносять туговухість, пошкодження після травми, отит, тимпаніт, євстахіїт, тубоотит. Найпоширеніші хвороби горла – фарингіт, ларингіт, тонзиліт. Носа – гайморит, синусит, риніт, носові кровотечі, аденоїди і пошкодження носової перегородки. Так як ці органи тісно взаємопов’язані, нерідко зустрічаються випадки, коли одне захворювання перетікає в інше. Саме з цієї причини при виявленні перших симптомів рекомендуємо відразу ж звернутися до ЛОРа.

При порушенні носового дихання людина недоотримує свою щоденну норму кисню, що відбивається на роботі всіх органів: з’являються головні болі, хронічна втома, перепади тиску, серцеві перебої, зниження зору, аж до статевої дисфункції у чоловіків. Стабілізація носового дихання допомагає уникнути подібних порушень і поліпшити самопочуття.

Найбільш поширені дитячі ЛОР-проблеми:

✔ Носова кровотеча
✔ Сторонні предмети в носовому проході
✔ Аденоїди
✔ Сірчані пробки
✔ Отит
✔ Алергічний і інфекційний риніт

Спікери Школа пацієнта “МедАсистент» розкажуть про симптоми, які вказують на порушення роботи вуха, носа, глотки і гортані; нададуть безкоштовні рекомендації щодо профілактики хвороб, поліпшення стану та відновленню здоров’я.

Підпишіться на канал, щоб не пропустити нові уроки.

Просимо врахувати, що рекомендації носять загальний характер. Кожна людина індивідуальна і тільки ваш сімейний лікар знає всі особливості вашої хвороби. Канал «МедАсістент» створений, щоб допомагати лікарям і пацієнтам, але не замінить особисту консультацію.

Практично у кожної людини хоч раз у життів трапляє носова кровотеча. Зазвичай це супроводжується панікою, особливо якщо стосується дитячого віку. Ігор Березнюк, лікар-отоларинголог, розповість, що таке носова кровотеча, через що воно виникає і як з ним боротися.

Що таке запалення середнього вуха, як визначити, чи є у вас або дитини отит і до яких наслідків він може привести розповідає лікар-отоларинголог Ігор Березнюк.

Щоб перша допомога при запаленні вуха була надана правильно, отит повинен бути оглянутий лікарем. Але що ж робити, якщо у вас або дитини раптом вночі, на відпочинку або за кордоном захворіло вухо, і ви не можете показати його лікаря? Відповідь на це питання і чіткий алгоритм дій при закапуванні крапель у вухо дає лікар-отоларинголог Ігор Березнюк.

Детально про те, чим небезпечні аденоїди, через що збільшуються, на які симптоми варто звернути увагу, в яких випадках їх потрібно видаляти і які обстеження необхідно пройти перед операцією розповість наш експерт: дитячий лікар-отоларинголог Ігор Березнюк.

Березнюк Ігор Володимирович

Березнюк Ігор Володимирович

ОТОЛАРІНГОЛОГ

На сторінку профілю

Анна Морагчева, лікар-отоларинголог спеціально для каналу «МедАссістент» розповість про проблеми слуху, які проявляються з віком і як з ними впоратися: через що втрачається слух, причини зниження слуху і ефективні методи лікування приглухуватості.

Виявлено нові симптоми, які свідчать про зараження COVID-19. Від вірусу страждають не тільки дихальні шляхи, як показують дослідження, він також вражає і нервову систему.
Про все це розповідає наш експерт – Анна Морагчева ЛОР лікар вищої категорії, к.м.н., член української асоціації отіатрів, отонейрохірургів і отоневрологів, асистент кафедри отоларингології Дніпропетровської медичної академії.

Моргачова Ганна Костянтина

Моргачова Ганна Костянтина

ОТОЛАРИНГОЛОГ

На сторінку профілю

Настала осінь, а разом з нею сезон застуд і грипу. У цьому відеоуроці лікар-отоларинголог Нелля Ламза максимально докладно і просто розповість про таке поширене захворювання, як нежить або по-науковому риніт.

Ламза Неля Валеріївна

Ламза Неля Валеріївна

ОТОЛАРИНГОЛОГ

На сторінку профілю